Veel gestelde vragen over power en controle in de hockeystick.
Veel gestelde vragen over power en controle in de hockeystick.
Onderstaand van u onze veel gestelde vragen over power en controle in de hockeystick. Staat uw antwoord hier niet bij, neem dan contact op met via het contactformulier
Wat bepaald hoeveel power een hockeystick heeft?
Power in de hockeystick krijg je onder andere door het gewicht van de hockeystick. Logischerwijs betekent een zwaardere hockeystick of een lagere balans voor meer gewicht onderin de hockeystick voor meer slagkracht. Carbon in de hockeystick bepaalt de extra kracht welke de hockeystick door jou slag door geeft aan de bal. Hoe hoger het carbonpercentage is, hoe meer kracht er in de hockeystick zit. Let op, deze kracht bepaal je dan nog wel altijd zelf. Mocht je zelf nog niet veel kracht in je armen hebben dan kan je nog minder kracht in je slag leggen. Dus dan helpt een hoger carbonpercentage ook niet.
Wat bepaald hoeveel controle een hockeystick heeft?
Door meer carbon in de hockeystick te plaatsen verliest de hockeystick door de stijfheid ook meer controle. Een hoog carbonpercentage betekent dat je zelf de voor de controle moet zorgen. Omdat de hockeystick dan haast niet meer mee buigt. Fiberglas zorgt voor buiging in de stick waardoor de stick meer gevoel en dus controle geeft. Controle bepaal je dus zelf door een voor jou passende balans in de samenstelling van carbon en fiberglas te vinden. We zetten de verschillende materiaalsoorten hieronder voor je op een rij:
CARBON VEZELS
Zodra er een hoger niveau gewenst is worden producten vaak versterkt met carbon vezels zonder dat ze veel zwaarder worden en dat is bij sportproducten niet anders. Carbon vezels worden vaak gebruikt om metalen, houtsoorten en staal te vervangen of te verminderen. De vezels worden gemaakt van meerdere draden. Stijfheid, duurzaamheid, vermogen en kracht. Deze aspecten worden door dit product toegevoegd aan een lichte stick van topkwaliteit.
FIBERGLAS (Glasvezel)
Het basis materiaal van de meeste hockeysticks is glasvezel, ook bekend als fiberglas. Dit is een sterk maar licht materiaal en wordt voor diverse sportproducten, waaronder hockeysticks, gebruikt. Alhoewel het niet zo stijf en sterk is als carbon vezel, is het minder breekbaar en veel goedkoper. Fiberglas is ook vaak sterker en krachtiger dan vele andere metaalsoorten en kan veel eenvoudiger worden verwerkt tot verschillende vormen zodra het geïmpregneerd is met diverse harssoorten. Als basis en skelet van de stick is het flexibeler en minder breekbaar dan carbon vezel.
NANO CARBON TECHNOLOGIE
Denk klein en sterk. Hoe kleiner de verbindingen zijn tussen de materialen, hoe sterker de sticks worden. Met deze nano carbon technologie worden microscopisch kleine carbon flinters toegevoegd aan het bindingsproces en deze vullen de ruimtes op die anders uitsluitend door hars kunnen worden gedicht. De holle carbon flinters geven een multifunctionele werking aan de stick en verbind hiermee alle materialen aan elkaar. Daarmee wordt de gehele stick sterker. Deze technologie wordt gebruikt in sticks met carbon.
BASALT
De basalt vezel is een materiaalsoort gemaakt van extreem verfijnde vezels uit het basalt gesteente (oorspronkelijk lava gesteente met mineralen als plagioclase , pyroxeen , olivijn). Het lijkt op carbon vezel en fiberglas maar het is vele malen sterker en goedkoper dan carbon vezels.
POLYAMIDE/KEVLAR
Andere materiaalsoorten, zoals aramide (polyamide) wat wij kennen als Kevlar is een kunststofsoort die glasvezel en carbon kan vervangen bij composieten sticks. Het is een duurzaam materiaal met een hoog absorptie vermogen en dus gebruiken we dit materiaal vaak bij de hoeken en de platte kant van een stick.
Het materiaal is licht gewicht en slijtvast. Wordt ook vaak aan het uiteinde van de krul gebruikt. Als deze vezels in de steel van de stick worden gebruikt heeft het een dempend effect op trillingen. Als het in de hoeken wordt gebruikt is de backhand slag beter uit te voeren.